Karnevaler i Sverige 2018

Karnevaler i Sverige 2018

Karnevaler i Sverige finns det en del av. Dessa sker i olika städer och det finns till och med små samhällen och orter som har sina egna karnevaler för de som bor där. Under 2018 när vi ser över vad som erbjuds så är det dels karnevaler, men även festivaler runt om i landet.

Lundakarnevalen är en karneval i Lund, som går av stapeln vart fjärde år. Så i år, 2018 är det dags igen. Huvudmän bakom denna folkfest är Lunds studentkårer. I år kommer karnevalen att ske 18-20 maj. Då byggs det upp ett stort karnevalsområde med tält, bodar med tombola, badrum och toaletter, studentspex, artister, mat och dryck och mycket mer!

Landskronakarnevalen sker den 26-28 juli 2018. Program för karnevalen är ännu inte fastställt, men det kommer att satsas extra mycket på barnen i år så att även de har ett eget karnevalståg med mera.

Hammarkullekarnevalen är en av Sveriges största karnevaler och sker då i Hammarkullen, Stockholm. Här är det en folkfest utan dess like. Denna karneval går av stapeln 25-27 maj 2018.

En stor inomhuskarneval är Carnaval de Estocolmo. Den skedde 3 mars 2018. Det är en av de största inomhuskarnevaler och i år firade de 25 år! Det var dansgolv, DJ:s, samba, salsa och mycket mer!

Det är inte bara karnevaler som sagt som sker i Sverige utan det är även en mäng andra folkfester. Det som är speciellt med karneval är att man har ett karnevalståg som ofta går genom en paradgata.